Nyheter

Kapitalförvaltningens kvartalsrapport är nu publicerad (Q1)

Kvartalsrapporten visar resultaten för konsortierna under det senaste kvartalet och beskriver de ekonomiska utsikterna med fokus på räntor, aktier och allokering. Bengt Svelander, Kapitalförvaltningens nya chef, inleder rapporten med ett förord. 

Bli auktoriserad översättare – sök till översättarprovet senast den 30 april

Auktorisationsprovet är ett yrkesprov som riktar sig till dig som är erfaren översättare. För att bli auktoriserad ställs höga krav på kunskaper och färdigheter inom översättning. Ansök senast den 30 april.

Vill du ta nästa steg i din karriär som tolk? Anmäl dig till tolkprovet senast den 30 april

Du som är kvalificerad, utbildad och erfaren tolk har goda möjligheter att bli auktoriserad tolk. Genom vårt tolkprov blir du auktoriserad tolk, som är en skyddad yrkestitel. Det innebär att du finns med i Kammarkollegiets register och kan utföra kvalificerade tolkuppdrag inom olika områden, främst i kontakt med myndigheter. Läs mer om hur du ansöker.

Fler auktoriserade tolkar behövs

Samhällets behov av tolkar har ökat och det råder idag stor brist på kvalificerade tolkar inom många språk. Kammarkollegiet kraftsamlar nu för att möta samhällets behov av tolkar. Läs vår rapport till regeringen om hur fler tolkar kan bli auktoriserade.

Nyheter från Statens inköpscentral på Kammarkollegiet

Aktuella ramavtal, förstudier och upphandlingar. I vårt senaste nyhetsbrev berättar vi även om vårt hållbarhetsarbete och tipsar om kommande seminarier.