Idéer som blir verklighet

30 dec 2016

På nyårsafton går Arvsfondsdelegationens tidning Idéer som blir verklighet ut som bilaga rikstäckande i DN. Tidningen berättar om Allmänna arvsfonden, vad pengarna går till och vilken samhällsnytta de gör i det civila samhället. 

Idéer som blir verklighet

På nyårsafton går Arvsfondsdelegationens tidning Idéer som blir verklighet ut som bilaga rikstäckande i DN. Tidningen berättar om Allmänna arvsfonden, vad pengarna går till och vilken samhällsnytta de gör i det civila samhället.

Läs tidningen Idéer som blir verklighet

– Det finns så många goda idéer runt om i Sverige, men ofta saknas pengar för att de ska bli verklighet. Det är i de här sammanhangen som Allmänna arvsfonden kan göra skillnad och det vill vi berätta om i den här tidningen, säger Hans Andersson som är chef på Arvsfondsdelegationsenheten.

Tidningen skildrar de kreativa och viktiga projekt som gör nytta och skapar glädje för barn, unga och personer med funktionsnedsättningar, projekt som fonden finansierade under 2016. 

– I tidningen kan du läsa om Community X och Otto, verksamheter som kanske blir lika kända som Cirkus Cirkör och Friends? Gemensamt är att de startade med stöd ur Allmänna arvsfonden, säger Charlotta Volgsten Forberg som är kommunikationschef på Kammarkollegiet.

Under 2017 kommer Arvsfondsdelegationen särskilt att satsa på projekt för äldre med funktionsnedsättning samt etablering av nyanlända barn och ungdomar.

Om du har en bra idé eller känner någon som skulle vilja förverkliga sitt projekt, men inte vet hur – dela länken till tidningen med en vän, släkting, arbetskamrat. För ordet vidare.

Läs om hur du söker medel på arvsfonden.se