Tolkar du i pashto, mongoliska eller georgiska?

02 mar 2017

Från och med i höst erbjuder Kammarkollegiet tolkprov i flera nya språk för att möta samhällets behov av kvalificerade tolkar. Armeniska, georgiska, mongoliska, pashto och ukrainska blir nya provspråk.

Tolkar du i pashto, mongoliska eller georgiska?

Från och med i höst erbjuder Kammarkollegiet tolkprov (auktorisationsprov) i flera nya språk för att möta samhällets behov av kvalificerade tolkar. Armeniska, georgiska, mongoliska, pashto och ukrainska blir därmed nya provspråk.

Auktorisationsprovet för tolkar är ett yrkesprov som riktar sig till dig som erfaren tolk. Provet ges den 21 september 2017. Observera att vi endast tar emot ansökningar för detta prov mellan 1-30 april 2017. 

Läs mer om provet och vad som krävs för att blir godkänd