• Start
  • Aktuellt
  • Vill du ta nästa steg i din karriär som tolk? Anmäl dig till tolkprovet senast den 30 april

Vill du ta nästa steg i din karriär som tolk? Anmäl dig till tolkprovet senast den 30 april

25 apr 2017

Du som är kvalificerad, utbildad och erfaren tolk har goda möjligheter att bli auktoriserad tolk. Genom vårt tolkprov blir du auktoriserad tolk, som är en skyddad yrkestitel. Det innebär att du finns med i Kammarkollegiets register och kan utföra kvalificerade tolkuppdrag inom olika områden, främst i kontakt med myndigheter. Läs mer om hur du ansöker.

Vill du ta nästa steg i din karriär som tolk? Anmäl dig till tolkprovet senast den 30 april

Du som är kvalificerad, utbildad och erfaren tolk har stora möjligheter att bli auktoriserad tolk. Genom vårt tolkprov blir du auktoriserad tolk, som är en skyddad yrkestitel. Det innebär att du finns med i Kammarkollegiets register och kan utföra kvalificerade tolkuppdrag inom olika områden, främst i kontakt med myndigheter. Arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinska prioriteras, eftersom samhällets behov av tolkar är stort inom dessa språk.

Du kan göra provet i Stockholm, Göteborg, Lund eller Umeå.

Nästa auktorisationsprov för tolkar äger rum den 21 september. Ansökan är fortfarande öppen och gäller för alla språk. Ansök senast den 30 april.

Redan auktoriserad tolk? Då har du möjlighet att bli auktoriserad som specialisttolk. Anmäl dig senast 30 april till provet för sjukvårdstolkar eller provet för rättstolkar.

Ansök nu

Se vår film där en auktoriserad tolk delar med sig av sina bästa tips för att lyckas med auktorisationsprovet