• Start
  • Aktuellt
  • Arvsfonden stödjer Eskilstuna Bordtennisklubb med 3,4 miljoner kronor

Arvsfonden stödjer Eskilstuna Bordtennisklubb med 3,4 miljoner kronor

29 sep 2017

Med ett nytt projekt ska Eskilstuna Bordtennisklubb (EBTK) främja hälsa och skapa en mötesplats för integration och ett livslångt idrottande. Projektet får stöd med drygt 3,4 miljoner kronor från Arvsfonden.

Arvsfonden stödjer Eskilstuna Bordtennisklubb med 3,4 miljoner kronor

Med ett nytt projekt ska Eskilstuna Bordtennisklubb (EBTK) främja hälsa och skapa en mötesplats för integration och ett livslångt idrottande. Projektet får stöd med drygt 3,4 miljoner kronor från Arvsfonden.

– Utanförskapet är Sveriges största sociala utmaning. EBTK:s projekt Integration och inkludering för ett livslångt idrottande är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att mottagandet och etableringen av nyanlända, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Målet är att skapa förutsättningar för ökad inkludering av nya målgrupper inom bordtennisen i Eskilstuna. Projektet ska arbeta uppsökande i fem prioriterade områden, samt samarbeta med grundskolor i Eskilstunas kommun och Stiga Sports. Inom projektet ingår även värdegrundsarbete inom föreningen och för dess medlemmar, och tränar- och domarutbildning för nya ledare inom målgruppen. Efter projektet ska aktiviteter drivas vidare inom den ordinarie verksamheten, med fler utbildade ledare och utvecklat samarbete med Eskilstuna kommun och Stiga Sports.

– Vi är oerhört glada och tacksamma att med detta stöd från Arvsfonden få möjlighet att driva vårt projekt. Vi tror och hoppas att vi kommer att kunna bidra till att unga människor i Eskilstuna får möjligheter till en meningsfull fritid och ett livslångt engagemang i föreningslivet oavsett bakgrund Vi vill också att Eskilstuna ska synas som ett gott exempel på inkludering genom vår fantastiska sport, bordtennis, säger Karin Björkryd, ordförande i EBTK.

För mer information

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Kammarkollegiet
070-292 81 02
mattias.axelsson@kammarkollegiet.se

Fakta om Arvsfonden

Allmänna arvsfonden gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får mer än 400 projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends startade som ett projekt finansierat av Arvsfonden. Det gjorde även Färdtjänst, Cirkus Cirkör och Glada Hudik-teatern. År 2016 delades 734 miljoner kronor ut. Uppskattningsvis är det över 9 000 projekt som fått pengar ur fonden sedan 1970.