Primera Air har ställt in sina flygningar

02 okt 2018

Flygbolaget Primera Air har ställt in samtliga flygningar och kommer, enligt uppgift, att ansöka om att försättas i konkurs i dag den 2 oktober 2018. Primera Air har inte ställt någon säkerhet hos Kammarkollegiet, eftersom det är ett utländskt bolag. Det går därför inte att få någon ersättning från Kammarkollegiet.

Primera Air har ställt in sina flygningar

Flygbolaget Primera Air har ställt in samtliga flygningar och kommer, enligt uppgift, att ansöka om att försättas i konkurs i dag den 2 oktober 2018. Primera Air har inte ställt någon säkerhet hos Kammarkollegiet, eftersom det är ett utländskt bolag. Det går därför inte att få någon ersättning från Kammarkollegiet.

Om du har köpt en paketresa av Solresor, där flyg med Primera Air ingår, ska du vända dig till Solresor. Observera att du kan ha köpt resan antingen av det svenska bolaget Primera Travel Sweden AB eller det danska bolaget Primera Travel A/S. För kontaktuppgifter, se www.solresor.se

Om du endast har köpt flygbiljetter, med avresa från en flygplats i Danmark till utlandet och med retur till en flygplats i Danmark, kan du vända dig till den danska Rejsegarantifonden, www.rejsegarantifonden.dk

Om du har betalat resan med kort kan du kontakta banken/kortutgivaren för att undersöka möjligheterna att få ersättning.

Om du vill veta mer om dina rättigheter kan du vända dig till Konsumentverket för rådgivning, www.hallakonsument.se.