STS Education AB i konkurs

12 augusti 2020

Reseföretaget STS Education AB, 556083-9358, inledde konkurs den 11 augusti 2020.

Reseföretaget har resegaranti hos Kammarkollegiet.

Du som har köpt en paketresa kan ansöka om ersättning ur företagets resegaranti. Notera att du inte kan få någon ersättning från resegarantin om din resa avbokats eller blivit inställd på grund av coronaviruset eller UD-avrådan.

Information om hur du ansöker om ersättning hittar du här

Observera att en eventuell ansökan om ersättning enligt resegarantilagen måste ha kommit in till oss på Kammarkollegiet senast tre månader efter konkursdatumet.

Observera att längre språkkurser och utbytesstudier i regel inte omfattas av resegarantin. Det är för att dessa inte räknas som paketresor. Du kan därför inte få tillbaka dina pengar via resegarantin om din resa skulle ställas in eller avbrytas på grund av att din reseaktör blivit insolvent.

Kortare språkkurser, till exempel kurser med boende över sommaren, räknas däremot som paketresor och kan ge dig rätt till ersättning om din resa ställs in eller avbryts på grund av att din researrangör blivit insolvent