Reseaktören Detur inledde konkurs den 17 oktober 2022

18 oktober 2022

Enligt reseaktören Deturs webbplats 2022-10-17 begär företaget sig själv i konkurs. Detta gäller Detur Sweden AB, Detur Norway Nuf, Detur Danmark Aps och Matkatoimisto Detur Finland Oy.

Reseaktören har resegaranti hos Kammarkollegiet.

Du som har köpt en paketresa kan ansöka om ersättning ur företagets resegaranti. Notera att du inte kan få någon ersättning från reseföretagets resegaranti om din resa har avbokats eller blivit inställd på grund av någon annan orsak än rese­företagets insolvens eller konkurs.

Här hittar du information om hur du ansöker om ersättning ur resegarantin.

Information and application in English

Använd gärna vår e-tjänst när du ansöker om ersättning.

Observera att en eventuell ansökan om ersättning enligt resegarantilagen måste ha kommit in till Kammarkollegiet senast inom tre månader från det att det står klart att den paketresa/resetjänst som avses med begäran inte kommer att genomföras.