Överbelastningsattack på kammarkollegiet.se

4 maj 2023

Idag drabbades kammarkollegiet.se av en så kallade DDoS-attack med driftstörningar på våra andra webbplatser som resultat. Just nu kan besökare utanför Sverige inte nå kammarkollegiet.se.

Under morgonen idag utsattes Sitevision Cloud av en så kallad DDoS-attack*. Kammarkollegiet.se drabbades och utsattes för mycket trafik med följd att det blev driftstörningar på våra två andra webbplatser: arvsfonden.se och nysteget.se. Under en tid kunde ingen besöka våra webbplatser, men nu har vår webbplattformsleverantör Sitevision stoppat attacken och webbplatserna fungerar som vanligt igen.

Sitevision har slagit på extra DDoS-skydd samt en Geo-blocking. Det senare innebär att endast besökare inom Sverige kommer åt kammarkollegiet.se. Geo-blockning är inte påslaget på nysteget.se och arvsfonden.se så besökare från andra länder kommer åt dessa webbplatser.

Frågor

Vid frågor, hör av dig till Anne Joki Jakobsson, förvaltningsledare Digitala kanaler anne.joki.jakobsson@kammarkollegiet.se

* En DDoS-attack är en överbelastningsattack. Det innebär, i det här fallet, att väldigt stor trafik belastade kammarkollegiet.se och våra vanliga besökare kunde inte komma fram.