Nytt projekt i Halland skall stödja nyanlända barn och ungdomar

28 okt 2016

Projektet Världens bästa smaker, som drivs av Hushållningssällskapet i Hallands län, skall inspirera och öka kunskaper om mat och kultur för nyanlända barn och ungdomar i åldern 6-10 år. Projektet får stöd med 1,8 miljoner kronor från Arvsfonden. 

Nytt projekt i Halland skall stödja nyanlända barn och ungdomar

- Utanförskapet är Sveriges största sociala utmaning. Projektet Världens bästa smaker är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att mottagandet och etableringen av nyanlända, men ofta saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Projektsidan Världens bästa smaker på Arvsfondens webbplats

Världens bästa smaker vill få en ökad nyfikenhet och förståelse för olika länders matkultur och mathögtider. Målet med projektet är att på ett nyskapande sätt ta reda på hur barn tänker och beskriver mat och måltider samtidig som materialet används som redskap för att lära sig det svenska språket på ett lustfullt och lekfullt sätt. Materialet blir en hjälp för att lära andra om sin egen kultur, och lära sig mer om andras kulturer, oavsett varifrån man kommer.

Världens bästa smaker – nytt projekt i Halland på Hushållningssällskapets webbplats

Om Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.  Varje år får mer än 400 projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2015 delades 642 miljoner kronor ut. Uppskattningsvis är det över 9 000 projekt som fått pengar ur fonden sedan 1970. Bara sedan 2005 har det delats ut 5,46 miljarder kronor till 2 100 projekt i civilsamhället.

För mer information:       

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Kammarkollegiet
070-292 81 02
mattias.axelsson@kammarkollegiet.se