• Start
  • Aktuellt
  • Nytt projekt i Helsingborg skall stötta nyanlända att komma in snabbare i det svenska samhället

Nytt projekt i Helsingborg skall stötta nyanlända att komma in snabbare i det svenska samhället

28 okt 2016

Forza of Swedens projekt Välkommen in och ta plats får stöd av Arvsfonden. Projektet skall hjälpa nyanlända mellan 18-25 år att komma in i det svenska samhället snabbare genom att erbjuda ett sammanhang med breda kontaktnät och fler möjligheter till sysselsättning. Projektet får stöd med 3,6 miljoner kronor från Arvsfonden. 

Nytt projekt i Helsingborg skall stötta nyanlända att komma in snabbare i det svenska samhället

- Utanförskapet är Sveriges största sociala utmaning. Forza of Swedens nya projekt Välkommen in och ta plats är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att mottagandet och etableringen av nyanlända, men ofta saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Om projektet Välkommen in och ta plats på Arvsfondens webbplats

Minst hälften ska ha kommit i sysselsättning efter deltagandet i projektet. Varje deltagare får en actionvägledare (som ska fungera som mentor, coach, dörröppnare) och deltar fyra månader. I programmet ingår olika aktiviteter; träffar med entreprenöriellt fokus, digitala nätverk, företagsbesök, sociala aktiviteter, språk- och workshopcaféer, entreprenörskapskurser. Efter projektet ska verksamheten leva vidare inom föreningen som ett program för nyanlända. Helsingborgs kommun kommer att stötta verksamheten vid positivt resultat genom upphandling/avtal med föreningen och den ska vara ett komplement till etableringsprocessen.  

Forza of Swedens webbplats

För mer information

Mattias Axelsson, pressansvarig vid Kammarkollegiet
070-292 81 02