Projekt för barn och ungdomar finansieras av Arvsfonden

12 dec 2016

Edsbyn IF bandyförening, Alingsås Handbollsklubb och Lugna gatan Åre Föreningen finansieras med medel från Allmänna Arvsfonden. 

Projekt för barn och ungdomar finansieras av Arvsfonden

Edsbyn IF bandyförening får drygt 4 miljoner kronor i stöd av Arvsfonden

Med projektet Föreningar tillsammans ska Edsbyn IF etablera en arbetsmodell där enskilda personer, föreningsliv, näringsliv och myndigheter arbetar tillsammans för att nyanlända ska etableras i Ovanåkers kommun. Projektet får stöd med drygt 4 miljoner kronor från Arvsfonden.

- Utanförskapet är Sveriges största sociala utmaning. Edsbyn IF:s projekt Föreningar tillsammans är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att mottagandet och etableringen av nyanlända, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson. 
Läs mer på Arvsfondens hemsida

 

Alingsås Handbollsklubb får drygt 1,2 miljoner kronor i stöd av Arvsfonden

Med projektet Boll och bildning: AHK:s integrationsarbete ska Alingsås Handbollsklubb skapa möten och utbyten mellan nyanlända ungdomar och klubbens medlemmar genom aktiviteter och ett kreativt samarbete. Projektet får stöd med drygt 1,2 miljoner kronor från Arvsfonden. 
Läs mer på Arvsfondens hemsida

 

Lugna gatan Åre Föreningen får 2 miljoner kronor i stöd av Arvsfonden

Med projektet Mekka i Järpen ska Lugna gatan Åre Föreningen utveckla en ungdomsdriven mekarkultur i Järpen. Projektet för stöd med drygt 2 miljoner kronor från Arvsfonden.
Läs mer på Arvsfondens hemsida

För mer information om samtliga projekt, kontakta pressansvarig vid Kammarkollegiet