• Start
  • Aktuellt
  • Friluftsfrämjandet Region Mitt får drygt 3,1 miljoner kronor i stöd av Arvsfonden

Friluftsfrämjandet Region Mitt får drygt 3,1 miljoner kronor i stöd av Arvsfonden

06 apr 2017

Med projektet Let’s get out! ska Friluftsfrämjandet Region Mitt stärka unga med olika kulturell bakgrund genom att utveckla en utbildningsmodell i natur och ledarskap. Projektet får stöd med drygt 3,1 miljoner kronor från Arvsfonden. 

Friluftsfrämjandet Region Mitt får drygt 3,1 miljoner kronor i stöd av Arvsfonden

– Utanförskapet är Sveriges största sociala utmaning. Friluftsfrämjandet Region Mitts projekt Let’s get out! är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att mottagandet och etableringen av nyanlända, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Målgrupp för projektet är ungdomar som har fått uppehållstillstånd och bor i Sverige, själva eller med delar av sin familj, samt ungdomar med svensk bakgrund. Målet är att bygga upp en självförsörjande process där dessa ungdomar blir ledare och förebilder för andra barn och unga. De ungdomar som genomgått ledarutbildningen ska verka som brobyggare för att så många som möjligt ska få en chans till en meningsfylld fritid och nya kontaktytor för att samverka och integrera med andra i utemiljö.

Överenskomna samarbetsorganisationer är Studiefrämjandet med lokalavdelningar, Borlänge kommun, Sundsvalls kommun, Åre kommun, Unga Magasinet i Åre, Röda Korset Dalarna, Länsförsäkringar Dalarna, Idre Fjäll och Friluftsfrämjandets lokalavdelningar.

Presskontakt

För mer information kontakta Kammarkollegiets pressansvarig