• Start
  • Aktuellt
  • Frälsningsarmén i Alingsås får stöd med 665 000 kronor av Arvsfonden

Frälsningsarmén i Alingsås får stöd med 665 000 kronor av Arvsfonden

11 apr 2017

Frälsningsarmén i Alingsås ska handikappanpassa sitt sommarhem i Röhult. För detta får de 665 000 kronor i lokalstöd av Arvsfonden. 

Frälsningsarmén i Alingsås får stöd med 665 000 kronor av Arvsfonden

– Utanförskapet är Sveriges största sociala utmaning. Frälsningsarmén satsning i Alingsås är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att hjälpa människor med funktionsnedsättning, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.

Målet med projektet är att personer med demens och deras anhöriga ska få det som så ofta efterfrågas, att prova olika fritids- och utomhusaktiviteter i naturen. I huset ska det finnas möjlighet till att samlas, gå på toaletten samt laga mat. Huset som är från 1939 är idag så pass svårtillgängligt att personer med funktionsnedsättning inte kan nyttja det, genom förändringarna på toaletter, dörrar etc. kommer alla kunna använda det. Förutom den specifika verksamheten för dementa blir det också möjligt för barn med funktionsnedsättning att delta i ex. dagkollo eller andra aktiviteter i huset.

Överenskomna samarbetsorganisationer är Demensföreningen i Alingsås, Demensförbundet Stockholm, Alingsås kommun, församlingarna i Alingsås, Bräcke Diakoni och Alzheimercafé. 

Presskontakt

För mer information kontakta Kammarkollegiets pressansvarig