5 miljoner kronor till Dorotea IF

08 dec 2017

Dorotea IF har fått 5 miljoner kronor från Arvsfonden för att förbättra träningsmöjligheterna för barn och ungdomar. Pengarna kommer användas till att anlägga en konstgräsplan och även en mindre friidrottsanläggning.

5 miljoner kronor till Dorotea IF

– Dorotea IF:s projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för ökad fysisk aktivitet men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Genom satsningen vill föreningen bredda utbudet och förbättra träningsförutsättningarna för barn och ungdomar. En fullstor konstgräsplan med belysning kommer anläggas och även en mindre friidrottsanläggning med kortbanor, längdhoppsgrop och ytor för hopp på Björnvallens IP. Med en belyst konstgräsplan kan Dorotea IF förlänga säsongen avsevärt och skapa förutsättningar så att barn och ungdomar utvecklas och stannar kvar i idrotten längre. I dagsläget finns inte friidrott i organiserad form, men planen är att starta grupper när anläggningen är på plats.

För mer information

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Kammarkollegiet
070-292 81 02
mattias.axelsson@kammarkollegiet.se

Fakta om Arvsfonden

Allmänna arvsfonden gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får mer än 400 projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2016 delades 734 miljoner kronor ut. Uppskattningsvis är det över 9 000 projekt som fått pengar ur fonden sedan 1970. Bara sedan 2005 har det delats ut 5,46 miljarder kronor till 2 100 projekt i civilsamhället.