• Start
  • Aktuellt
  • Spjutstorps IF i Tomelilla får stöd med 3 miljoner kronor från Arvsfonden

Spjutstorps IF i Tomelilla får stöd med 3 miljoner kronor från Arvsfonden

19 feb 2018

Spjutstorps IF får 3 miljoner kronor från Arvsfonden för att skapa en lokal för barn- och ungdomsverksamhet.

Spjutstorps IF i Tomelilla får stöd med 3 miljoner kronor från Arvsfonden

– Spjutstorps IF:s projekt är ett bra exempel på hur man gör skillnad för barn och ungas fritidsutbud. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för ökad aktivitet, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Genom att riva en del av den befintliga byggnaden och i anslutning till denna bygga en ny lokal, vill Spjutstorps IF skapa en samlingsplats för barn- och ungdomsaktiviteter, både i egen regi och i samarbete med andra föreningar.

Den befintliga servicebyggnaden som uppfördes i mitten av 70-talet är undermåligt isolerad och har betydande sättningsskador. I den nya lokalen kommer framför allt fritidsgårdsverksamhet att bedrivas, såsom pingis, tv-spel, matlagning, bakning och filmkvällar.

Spjutstorps IF planerar även att involvera andra föreningar i mötesplatsen, ett samarbete har inletts med Tomelilla Motorklubb.

– Det känns fantastiskt kul att vårt projekt kan bli verklighet. Dessa pengar kommer bidra till att många barn och ungdomar på landsbygden får en gemensam mötesplats att kunna träffas på under många år framöver, säger projektledare Marie Schuman.   

 

För mer information:

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Kammarkollegiet
070-292 81 02
mattias.axelsson@kammarkollegiet.se