Arvsfonden lanserar Demokratihandboken.se

24 apr 2018

För att öka kännedomen kring Arvsfondens arbete släppte Arvsfonden i höstas ”Demokratihandboken – prata, lyssna, förändra!”, som lyfter fram demokrati och engagemang i koppling till Sveriges föreningsliv, och beskriver hur man kan jobba i föreningsform. Nu blir Demokratihandboken digital och därmed mer tillgänglig för alla.

Arvsfonden lanserar Demokratihandboken.se

Demokratihandboken.se lanseras idag, tisdag den 24 april, och samlar alla tips från boken med möjligheten att även skicka in egna tips, presenterar projekt som får stöd från Arvsfonden och ger användarna en chans att testa på föreningslivet genom ett klassiskt textäventyr. Utöver sajten har även en film tagits fram för spridning på sociala medier. Ta del av filmen här.

Den digitala plattformen som bygger på Demokratihandboken har till syfte att öka kännedomen om Arvsfonden hos unga i hela Sverige. Plattformen ska inspirera och locka unga att bli nyfikna på sina demokratiska rättigheter och hur man kan bli delaktig och vara med och påverka genom föreningslivet.

Den tryckta Demokratihandboken har blivit en stor succé och har till dags datum beställts i drygt 15 000 exemplar över hela Sverige. Några citat om Demokratihandboken:

”Den har varit mycket omtyckt då den är lättläst och informationsrik. Det ses vara ett bra första kunskapsunderlag om demokratins grunder. Mycket positivt att den tar upp aspekter om hur man kan aktivera sig i föreningar, projekt etc.” Simona Selmer, Södertälje kommun.

”I den här handboken får ni tips på hur ni startar en förening, hur ni inkluderar människor i den, hur ni når genom bruset. Och hur ni söker stöd från just Arvsfonden, så att ni kan vara en del i att skapa en jämlik demokrati.” Ida Östensson, grundare och ordförande Make Equal.

Med den digitala satsningen på Demokratihandboken vill Arvsfonden också samla ungas engagemang och tankar om demokrati genom hashtaggen #demokratihandboken. På sajten publiceras Instagram-flödet som skapas av hashtaggen.

För mer information

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Kammarkollegiet
070-292 81 02
mattias.axelsson@kammarkollegiet.se