Anna Berg, IT-upphandlare på Statens inköpscentral

Anna Berg jobbar sedan 10 år tillbaka som IT-upphandlare på Statens inköpscentral.

Anna Berg, IT-upphandlare på Statens Inköpscentral

Hur är ditt arbete som upphandlare på enheten för IT-upphandling?

Mitt arbete är varierande och jag arbetar med olika upphandlingsområden, vilket är positivt. Det inte är samma varje gång vilket gör att man behöver sätta sig in i eller hela tiden lära sig nya saker. Även att arbeta i olika faser i upphandlingsprocessen från förstudie till upphandling gör att arbetsuppgifterna varierar över tid. Jag har även haft förmånen att parallellt med upphandlingsarbetet periodvis arbetat på enheten för ramavtalsförvaltning. Det är enormt givande att arbeta i ”förvaltningens vardag” med de ramavtal som vi upphandlar och lämnar över innan vi sen går vidare till nästa upphandling. Det finns alltid nytt att lära sig och efter drygt 10 år på Statens inköpscentral så lär jag mig fortfarande nya saker.

Vad jobbade du med innan du började på Statens inköpscentral?

Innan jag började på SIC så jobbade jag med inköp och upphandling på Skatteverket. Jag har arbetat länge inom området och utbildat mig under tiden inom bland annat LOU och upphandling.

Varför ska man jobba hos er på Statens inköpscentral?

Kammarkollegiet som myndighet är en organisation med ordning och reda vilket jag tycker även återspeglas på Statens inköpscentral. Vi har möjligjet att styra mycket själva över våra löpande projektarbeten och det trivs jag bra med. Vi får naturligtvis tydliga ramar och när resultat ska levereras, men hur arbetet sker där emellan kan vi själva styra ganska fritt över. Jag uppskattar också möjligheten att delvis kunna arbeta på distans.

Både vad gäller arbetssätt och i sociala kontakter med mina medarbetare så tycker jag vi generellt har högt i tak och en prestigelös kultur. Vår myndighets trevliga lokaler på Slottsbacken är en vardagsbonus de dagar jag arbetar på plats på kontoret.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Statens inköpscentral?

Sök!

Statens inköpscentral söker nya kollegor!

Just nu söker vi flera nya medarbetare.

Läs mer om våra tjänster

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2023-03-09