Åsa Fröding, IT-upphandlare på Statens inköpscentral

Åsa jobbar som upphandlare på enheten för IT-upphandling och är "en stolt tjänsteperson i staten".

Åsa Fröding, IT-upphandlare på Statens inköpscentral

Vad är roligast med ditt jobb?

Att genomföra förstudier och upphandlingar av ramavtal är både varierat och rutin- och regelstyrt, vilket gör jobbet utmanande i lagom mängd. Jag lär mig regelbundet nya saker.

Vad jobbade du med innan du började på Statens inköpscentral?

Jag har jobbat en stor del av mitt yrkesliv inom staten och är en ”stolt tjänsteperson i staten”. Under några år jobbade jag som konsult med uppdrag hos statliga myndigheter. Jag började min yrkesbana med att jobba med administrativa system och främst personalsystem, sedan att införa system hos andra för att slutligen fortsätta med att upphandla ramavtal inom området.

Varför ska man jobba hos Statens inköpscentral?

Statens Inköpscentral (SIC) är en avdelning med massor av olika kompetenser och människor, vi är många som jobbar åt samma håll. På vår enhet är vi cirka tio kollegor i olika åldrar och med olika bakgrund gällande både utbildning och erfarenhet. Vi hjälps åt, vi bollar idéer och problem tillsammans och vi blir därför bättre tillsammans.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Statens inköpscentral?

Kammarkollegiet är en bra arbetsgivare med oerhört fina lokaler på Slottsbacken och vi på SIC välkomnar dig till vårt gäng. Vi kommer att göra allt vi kan för att få dig att trivas!

Statens inköpscentral söker nya kollegor!

Just nu söker vi flera nya medarbetare.

Läs mer om våra tjänster

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2023-03-09