Tina Norelius, ramavtalsförvaltare på Statens inköpscentral

Tina Norelius, ramavtalsförvaltare på Statens Inköpscentral

Tina Norelius jobbar sedan 2019 som ramavtalsförvaltare på Statens inköpscentral.

Vad gör ditt arbete och dina arbetsuppgifter givande?

Det jag uppskattar mest i mitt arbete är att arbetsuppgifterna är väldigt varierande och att jag känner uppskattning för mitt arbete från såväl medarbetare och chefer som från externa kontakter hos myndigheter och leverantörer. Arbetet ger också möjlighet till en unik inblick i vad andra myndigheter arbetar med och vilka utmaningar de står inför. Genom dialoger och uppföljningar med våra ramavtalsleverantörer har jag också en nära kontakt med ”verkligheten därute”.

Varför jobbar du med det du gör?

Jag är jurist med examen från Uppsala universitet. Ett av mina första jobb efter examen var på domstol, förvaltningsrätten i Stockholm.

Som jurist gillar jag problemlösning och som person gillar jag att vara andra behjälplig i mesta möjliga mån. Jag fastnade för upphandlingsområdet främst på grund av att det väcker min kreativa ådra och dataskyddsområdet på grund av dess ständiga aktualitet och betydelse för oss alla som individer (både privat och i arbetslivet). Mitt arbete på Statens inköpscentral kopplar ihop alla dessa delar på ett bra sätt.

Vad har du jobbat med innan du kom till Statens inköpscentral?

Innan jag började på SIC, i maj 2019, jobbade jag som verksjurist på Arbetsgivarverket. Det var i den tjänsten som jag fick ett intresse för offentlig upphandling och dataskyddsfrågor. Under min tjänstgöring på Arbetsgivarverket hade jag också möjlighet att delta i ett utbyte inom ramen för ”rörlighet i staten” och var utlånad till Konkurrensverket under tre månader.

Vad gör arbetet på Statens inköpscentral bra?

Jag har ett stort utrymme att påverka hur jag lägger upp mitt arbete, vilket gör det möjligt att få ihop både arbetsliv och familjeliv. Jag har också möjlighet till ständig personlig utveckling, genom att framföra och fullfölja egna initiativ och genom kompetensutveckling. Jag arbetar också med kompetenta medarbetare, från olika yrkeskategorier, i olika samarbetsformer.

Varför ska man jobba på Statens inköpscentral?

Vi kan garantera dig personliga utmaningar, en flexibel arbetssituation, en trevlig kontorsmiljö, bra statliga förmåner och många roliga stunder tillsammans med kollegorna på ramavtalsförvaltningen och Statens inköpscentral.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb hos Statens inköpscentral?

Fundera inte längre – sök!

Statens inköpscentral söker nya kollegor!

Just nu söker vi flera nya medarbetare.

Läs mer om våra tjänster

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2023-03-09