Elin Olsson, upphandlare på Statens inköpscentral

Elin är upphandlare på Statens inköpscentral och tycker det känns lyxigt att få jobba på en arbetsplats där upphandling är kärnverksamhet.

Elin Olsson, upphandlare på Statens inköpscentral

Vad är intressant och givande med ditt arbete?

Jag uppskattar att vi arbetar i projektform där ett projekt pågår cirka ett och ett halvt år. Under projektets gång varierar arbetsuppgifterna mycket vilket innebär att arbetet aldrig blir enformigt. Under en förstudie träffar vi till exempel leverantörer och avropande myndigheter för att kunna göra en bra marknads- och behovsanalys. Under en upphandling kan arbetsuppgifterna variera mellan att exempelvis ta fram en upphandlingsstrategi, slipa på en utvärderingsmodell, överväga vilka krav som bör ställas och utvärdera anbud.

Det är också väldigt roligt att få sätta sig in i olika branscher. I och med att vi upphandlar allt från tolkförmedlingstjänster till litteratur och flygresor har jag hela tiden möjlighet att lära mig något nytt.

Jag skulle även säga att det är givande när vi lyckas upphandla bra och välfungerande ramavtal som uppskattas av både myndigheter och leverantörer.

Varför jobbar du med det du gör?

För att det är roligt och utvecklande. Mina kollegor och min arbetsplats är också en bidragande faktor.

Vad har du jobbat med innan du kom till Statens inköpscentral?

Under en kortare tid jobbade jag som junior upphandlare på Göteborgs universitets samtidigt som jag skrev mitt examensarbete.

Vad har du för utbildnings- och yrkesbakgrund?

Jag har en juristexamen med fördjupning inom offentlig upphandling.

Vad gör arbetet bra på Statens inköpscentral?

Härliga och kompetenta kollegor, roliga arbetsuppgifter och lyxen att få jobba på en arbetsplats där upphandling är kärnverksamhet.

Varför ska man jobba hos er?

På Statens inköpscentral är upphandling kärnverksamhet. Som upphandlare får man därför möjlighet att göra en gedigen förstudie innan upphandlingen drar igång. Det är både roligt och resulterar i väl genomförda upphandlingar. Dessutom finns en stor kompetens på avdelningen inom allt som har med upphandling och ramavtal att göra. Så oavsett vilket problem du stöter på så finns kunskap alltid på plats för att lösa problemet.

Utöver det så är det kul att gå till jobbet och det är god och hjälpsam stämning på arbetsplatsen. För de som önskar att jobba delvis på distans finns även den möjligheten.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb hos Statens inköpscentral?

Sök!

Statens inköpscentral söker nya kollegor!

Just nu söker vi flera nya medarbetare.

Läs mer om våra tjänster

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2023-03-09