Coronainformation

Särskild information inom områdena statligt lån till följd av spridningen av covid-19, skadereglering och ersättningar för eventuella skador av covid-19-vaccinering, försäkringar, resor för privatpersoner (resegaranti) samt information om statsbidrag till kommuner.

Statligt lån för återbetalning av skulder till resenärer för inställda ombokningsresor till följd av spridningen av sjukdomen covid-19

I juli 2021 fick vi ett uppdrag från Regeringen där vi ska ta in ansökningar och handlägga ärenden om statliga lån som riktar sig till researrangörer som säljer ombokade paketresor. Syftet med lånen är att researrangören ska kunna betala tillbaka skulder till resenärer.

Skadereglering och ersättning för skador till följd av covid-19-vaccinering utomlands

Den 1 juli 2021 gav Regeringen ett uppdrag till Kammarkollegiet att med berörda myndigheter träffa överenskommelser om skadereglering och ersättning för läkemedelsskador som omfattar vaccinering mot sjukdomen covid-19 för utlandsstationerade anställda och deras medföljande vuxna familjemedlemmar.

Statligt lån till arrangörer och återförsäljare av paketresor till följd av spridningen av sjukdomen covid-19

Regeringen har fattat beslut om en förordning om ett statligt lån till arrangörer av paketresor för att de ska kunna betala tillbaka sina återstående skulder till resenärer. Under perioden 10 februari till 1 mars 2021 kan du som arrangerar eller är återförsäljare av paketresor ansöka om ett statligt lån hos Kammarkollegiet för att betala igen skulder till dina resenärer.

Skadereglering och ersättning för eventuella skador till följd av vaccinering mot covid-19

Kammarkollegiet och LFF Service AB har tecknat en överenskommelse om skadereglering och ersättning för läkemedelsskador som omfattar vaccin mot covid-19 som inte redan ingår i Läkemedelsförsäkringen. Överenskommelsen gäller fram tills att en ny lag finns på plats.

Försäkringar

Är du på tjänsteresa, går på högskola eller ska ut på praktik, då kan någon av våra försäkringar gälla för dig.

Resor för privatpersoner

Har din resa avbokats på grund av corona? Då hittar du information om dina rättigheter hos Hallå konsument (Konsumentverket) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om din resa ställs in på grund av konkurs eller insolvens kan du ansöka om ersättning enligt resegarantilagen. Om din resa ställts in på grund av corona och att resebolaget därefter gått i konkurs så är du inte berättigad till ersättning enligt lagen. I det här fallet ska du vända dig till Hallå konsument hos Konsumentverket.

Statsbidrag till kommuner med anledning av covid-19

Kammarkollegiet ansvarar för utbetalning av statsbidrag till kommuner för att öka smittskyddsåtgärder på serveringsställen.

Du hittar information och beslut för att öka smittskyddsåtgärder på serveringsställen på vår sida för statsbidrag till kommuner.

Sidan senast uppdaterad: 2021-12-09