Coronainformation

Särskild information inom områdena skadereglering och ersättningar för eventuella skador av covid-19-vaccinering, försäkringar, resor för privatpersoner (resegaranti) samt information om statsbidrag till kommuner.

Skadereglering och ersättning för eventuella skador till följd av vaccinering mot covid-19

Kammarkollegiet och LFF Service AB har tecknat en överenskommelse om skadereglering och ersättning för läkemedelsskador som omfattar vaccin mot covid-19 som inte redan ingår i Läkemedelsförsäkringen. Överenskommelsen gäller fram tills att en ny lag finns på plats.

Försäkringar

Är du på tjänsteresa, går på högskola eller ska ut på praktik, då kan någon av våra försäkringar gälla för dig.

Resor för privatpersoner

Har din resa avbokats på grund av corona? Då hittar du information om dina rättigheter hos Hallå konsument (Konsumentverket)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om din resa ställs in på grund av konkurs eller insolvens kan du ansöka om ersättning enligt resegarantilagen. Om din resa ställts in på grund av corona och att resebolaget därefter gått i konkurs så är du inte berättigad till ersättning enligt lagen. I det här fallet ska du vända dig till Hallå konsument hos Konsumentverket.

Statsbidrag till kommuner med anledning av covid-19

Kommuner kan rekvirera statsbidrag - som regeringen beslutat om - för att öka smittskyddsåtgärder på serveringsställen och för att motverka konsekvenser av isolering för äldre.

Sidan senast uppdaterad: 2021-01-15