• Start
  • Om oss
  • Försäkringar, lån och statsbidrag till följd av covid-19

Försäkringar, lån och statsbidrag till följd av covid‑19

Särskild information på grund av covid‑19 inom områdena skadereglering, försäkringar och resegaranti, samt ersättningar för eventuella skador av covid‑19-vaccin.

Skadereglering och ersättning för skador till följd av covid‑19-vaccin

Kammarkollegiet och LFF Service AB har tecknat en överenskommelse om skadereglering och ersättning för läkemedelsskador som omfattar vaccin mot covid‑19 som inte redan ingår i Läkemedelsförsäkringen. Överenskommelsen gäller fram tills att en ny lag finns på plats.

Skadereglering och ersättning för skador till följd av covid‑19-vaccin utomlands

Den 1 juli 2021 gav Regeringen ett uppdrag till Kammarkollegiet att med berörda myndigheter träffa överenskommelser om skadereglering och ersättning för läkemedelsskador, som omfattar vaccinering mot covid‑19, för utlandsstationerade anställda och deras medföljande vuxna familjemedlemmar.

Kammarkollegiets försäkringar vid covid-19

Är du på tjänsteresa, går på högskola eller ska ut på praktik, då kan någon av våra försäkringar gälla för dig.

Har din resa avbokats på grund av covid‑19?

Om du som privatperson fått din resa inställd på grund av konkurs eller insolvens kan du ansöka om ersättning enligt resegarantilagen. Om din resa ställts in på grund av covid‑19, och resebolaget därefter gått i konkurs, så är du inte berättigad till ersättning enligt lagen. I det här fallet ska du vända dig till Hallå konsument hos Konsumentverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2023-02-17