Försäkringar, lån och statsbidrag till följd av covid‑19

Särskild information på grund av covid‑19 inom områdena statligt lån, stadsbidrag, skadereglering, försäkringar och resegaranti, samt ersättningar för eventuella skador av covid‑19-vaccin.

Skadereglering och ersättning för skador till följd av covid‑19-vaccin

Kammarkollegiet och LFF Service AB har tecknat en överenskommelse om skadereglering och ersättning för läkemedelsskador som omfattar vaccin mot covid‑19 som inte redan ingår i Läkemedelsförsäkringen. Överenskommelsen gäller fram tills att en ny lag finns på plats.

Skadereglering och ersättning för skador till följd av covid‑19-vaccin utomlands

Den 1 juli 2021 gav Regeringen ett uppdrag till Kammarkollegiet att med berörda myndigheter träffa överenskommelser om skadereglering och ersättning för läkemedelsskador, som omfattar vaccinering mot covid‑19, för utlandsstationerade anställda och deras medföljande vuxna familjemedlemmar.

Kammarkollegiets försäkringar vid covid-19

Är du på tjänsteresa, går på högskola eller ska ut på praktik, då kan någon av våra försäkringar gälla för dig.

Statliga lån för researrangörer vid covid-19

Statligt lån till arrangörer och återförsäljare av paketresor till följd av spridningen av covid‑19

Regeringen har fattat beslut om en förordning om ett statligt lån till arrangörer av paketresor, under perioden 10 februari till 1 mars 2021 kunde de ansöka om lån, för att kunna betala tillbaka sina återstående skulder till resenärer.

Statligt lån för inställda ombokningsresor till följd av spridningen av covid‑19

I juli 2021 fick Kammarkollegiet ett uppdrag från Regeringen där vi ska ta in ansökningar och handlägga ärenden om statliga lån som riktar sig till researrangörer som säljer ombokade paketresor.

Syftet med lånen är att researrangören ska kunna betala tillbaka skulder till resenärer i de fall ombokningsresan blivit avbokade till följd av covid‑19.

Ansökan är stängd

Du kan inte längre ansöka om dessa lån, följ länken för mer information.

Har din resa avbokats på grund av covid‑19?

Om du som privatperson fått din resa inställd på grund av konkurs eller insolvens kan du ansöka om ersättning enligt resegarantilagen. Om din resa ställts in på grund av covid‑19, och resebolaget därefter gått i konkurs, så är du inte berättigad till ersättning enligt lagen. I det här fallet ska du vända dig till Hallå konsument hos Konsumentverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Statsbidrag till kommuner med anledning av covid‑19

Kammarkollegiet ansvarar för utbetalning av statsbidrag till kommuner för att öka smittskyddsåtgärder på serveringsställen.

Du hittar information och beslut för att öka smittskyddsåtgärder på serveringsställen på vår sida för statsbidrag till kommuner.

Sidan senast uppdaterad: 2023-01-09