Resegarantier

Resegarantin kan ge dig ersättning om du har köpt en resa som blir inställd eller avbruten. Ett skäl kan vara att researrangören har gått i konkurs eller är nära att gå i konkurs.

Alla som säljer eller marknadsför något som omfattas av resegarantilagen måste ha resegaranti hos oss på Kammarkollegiet för att skydda sina resenärer.

Resegarantin omfattar paketresor och vissa andra arrangemang. Det behöver inte alltid vara en transport med för att det ändå ska vara en paketresa.

Den 13 juni fattade riksdagen beslut om en ny paketreselag och en ny resegarantilag som började gälla den 1 augusti 2018. 

Du som ska resa

Du som ska resa

En resa är ofta en härlig upplevelse men ibland händer det att den av något skäl måste ställas in eller avbrytas.

Ansök om ersättning

Ansök om ersättning

Om du råkar ut för att en resa, som omfattas av resegarantilagen, ställs in eller avbryts i förtid kan du ansöka om ersättning.

Du som arrangerar resor

Du som arrangerar resor

Du som säljer eller marknadsför arrangemang som omfattas av resegarantilagen ska ställa en garanti.

Nyheter

Kulturbåtarna AB har försatts i konkurs

Kulturbåtarna AB (556790-5368) försattes i konkurs den 11 juli 2018. 

Kulturbåtarna AB har försatts i konkurs

Din Resebyrå Sverige AB i konkurs

Din Resebyrå Sverige AB (556928-4101) försattes i konkurs den 5 juni 2017. Information om hur du ansöker om ersättning finns på Resegarantinämndens sida. Observera att en eventuell ansökan om ersättning enligt resegarantilagen måste ha inkommit till nämnden senast tre månader efter konkursdatumet.
Ansök om ersättning hos Resegarantinämnden

Din Resebyrå Sverige AB i konkurs

Erawan Travel Sweden har försatts i konkurs

Erawan Travel Sweden, Narongin Charuwan försattes i konkurs den 28 november 2016. Här finns information om hur du ansöker om ersättning.

Erawan Travel Sweden har försatts i konkurs