Gäller trafikförsäkringen utomlands?

Den vanliga trafikförsäkringen för myndigheters motorfordon gäller i vissa fall även när du tar med fordonet utomlands, framför allt i Europa. Men i en del länder behöver du ha med dig ett försäkringsbevis (ett så kallat grönt kort) för att försäkringen ska gälla. Det kan du beställa här.

Var gäller trafikförsäkringen?

Hos Trafikförsäkringsföreningen ser du i vilka länder din försäkring gäller och var du behöver ha med dig ett grönt kort för att trafikförsäkringen ska gälla.

Till Trafikförsäkringsföreningens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beställ grönt kort

Skriv till oss på forsakringsbestallning@kammarkollegiet.se eller använd kontaktformuläret nedan för att beställa ett grönt kort.

Vad täcker trafikförsäkringen i de länder där trafikförsäkringen gäller?

Om du råkar ut för en trafikolycka ersätter vi personskador hos alla som åker i det försäkrade fordonet. Gäller svensk medborgare eller personer som har sin hemvist i Sverige. Det gäller oavsett om det är föraren i myndighetens fordon som har orsakat olyckan eller inte.

Här kan du läsa mer om vad du kan få för ersättning om du råkar ut för en olycka

Om myndighetens fordon orsakar en trafikolycka och någon/något utanför fordonet skadas gäller följande:

  • Vi ersätter skador på svensk medborgare och svensk egendom enligt samma regler som gäller vid trafikolyckor i Sverige.
  • Vid skador på utländsk medborgare och utländsk egendom gäller försäkringen som en ansvarsförsäkring. Det innebär att vi ersätter skadestånd enligt den lag som gäller i det aktuella landet.

Ska du resa till ett land där trafikförsäkringen inte gäller?

Kontakta oss i formuläret nedan.

Personuppgifter
Återkoppling via
Sidan senast uppdaterad: 2021-04-13