Kammarkollegiets riskhanteringsdag – Litiumjon-batterier

Bild på en kvinna som tar batteri ur elcykel

Målgrupp

Målgruppen för Kammarkollegiets riskhanteringsdag är personer som arbetar på statliga myndigheter med att se över och utveckla myndighetens riskhanteringsarbete och /eller ansvarar för myndighetens försäkringar.

Syfte

Sen flera år tillbaka pågår utveckling av nya drivmedel för att minska koldioxidutsläppen i samhället. I takt med detta har antalet fordon (bilar, el-cyklar och elsparkcyklar) som drivs av litiumjon- batterier ökat och med detta har även antalet bränder som har orsakats av litiumjon-batterier ökat.

Syftet med riskhanteringsdagen är därför att mötas för att föra dialog kring kunskapsläget kring litiumjon-batterier samt få ökad kännedom om vad ni på myndigheterna kan göra för att minska risken för att brand och skador på personer och egendom hos myndigheten ska inträffa. Syftet med dagen är också att du som deltagare ska få möjlighet att ställa frågor och föra dialog med föreläsarna och oss på Kammarkollegiet.

Innehåll

Under dagen kommer bland annat David Sturk att presentera kunskapsläget kring batteriernas konstruktion, vilka risker de medför, inträffade händelser samt varför de är svåra att släcka. Mikael Carlsson från Elsäkerhetsverket, Anders Johansson från Boverket och Christer Malmberg från Arbetsmiljöverket kommer också att delta och berätta om vilket ansvar deras respektive myndighet har. Under dagen kommer även dialog att föras kring vilka åtgärder som kan vidtas för att minska risken för skador.
Läs mer om våra externa talare här. Länk till annan webbplats.

Dag och tid

Tisdagen den 22 november 2022 klockan 9:30-16:00 (Registrering och kaffe från 09.00)

Plats och lokal

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Kostnad

Självkostnadspris, max 1500 kr per deltagare. Kaffe och lunch är inkluderat i priset. Respektive deltagande organisation står för eventuella kostnader för resa och logi.

Anmälan

Anmälan är bindande då antalet deltagare är begränsat. Sista anmälningsdag är den 14 november. Då platserna är begränsade är det principen först till kvarn som gäller.
Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att anmäla dig.

Får du förhinder så kan en kollega få ta din plats utan extra kostnad. Om det sker en sådan förändring vill vi att du senast den 18 november meddelar oss detta via riskhantering@kammarkollegiet.se

Detaljerat program

Det detaljerade programmet för dagen hittar du här Pdf, 103 kB..

Har du frågor kring dagen är du välkommen att kontakta oss via riskhantering@kammarkollegiet.se

Anmälan är nu öppen

Anmäl dig till Kammarkollegiets Riskhanteringsdag 2022. Den 22 november kl 09:30

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: 2022-11-11