Auktorisation som tolk

Här kan du anmäla dig till tolkprovet och påbörja processen mot en auktorisation. En auktorisation är beviset på att du har gedigna kunskaper och färdigheter som tolk och att du är lämpad för yrket.

Det här krävs för att du ska klara tolkprovet

För att få godkänt krävs att du har:

  • goda språkkunskaper
  • stor kunskap om det svenska samhället. Det betyder att du ska ha god förståelse av hur till exempel vård, omsorg, arbetsmarknad, utbildning, rättsväsende och migration fungerar i Sverige.

Har du den kompetens som krävs? Testa dig

Innan du söker till tolkprovet rekommenderar vi att du gör våra övningsprov för att se om du har den kompetens som krävs för att klara provet.

Auktorisationsprovet för tolkar våren 2021 är inställt

På grund av de fortsatta restriktionerna under coronapandemin kan Kammarkollegiet inte genomföra auktorisationsprovet för tolkar som var planerat den 9 mars 2021.

Ansökningsavgiften kommer att återbetalas. Du som har ansökt kommer bli informerad per e-post angående återbetalning. Vi kan inte flytta fram din ansökningsavgift till en annan provomgång.

Du är välkommen med en ny ansökan när nästa ansökan öppnar. Vi återkommer så fort vi har mer information om när ansökan öppnar igen.

Personuppgifter
Återkoppling via
Sidan senast uppdaterad: 2021-02-11