Beställ försäkringsintyg

Ibland uppstår ett behov av att bevisa vad du har för försäkring, exempelvis vid visumansökan eller vid utbytesstudier. Det kan också vara bra att kunna visa vilket försäkringsskydd du har om du blir sjuk och behöver uppsöka vård. Då kan ett intyg vara det som behövs.

Ska du ut och resa?

Du som ska ut och resa och behöver ett intyg tar kontakt med din högskola, universitet eller arbetsgivare. De hjälper dig med ett intyg.

För dig som är behörig handläggare

Du som behörig handläggare på en myndighet, högskola eller universitet kan beställa en intygsmall från oss och sedan själv fylla i en intygsmall för anställda eller studenter som ska ut och resa. På försäkringsintyget fyller du i namn, födelsedatum och försäkringsdatum. Skriv sedan under försäkringsintyget och sätt eventuell stämpel. Tänk på att skriva försäkringsintyget för max två år framåt då villkoren eller kontaktuppgifter på intyget kan förändras. Det är inte tillåtet att skriva intyg åt sig själv.

Om behov finns kan du som behörig handläggare beställa ett försäkringsintyg utfärdat av oss.

Försäkringsintyg ersätter tidigare försäkringskort

Vi har nu gått över till försäkringsintyg i A4-format. De tidigare försäkringskorten, i form av papperskort, till anställda och studenter (såsom MIC-kort och Business travel insurance card) har vi tagit bort och ska inte användas längre.

Vi skickar årligen ut en intygsmall för A4-intyget Insurance Certificate till vår kontaktperson i samband med förlängning av respektive samlingsförsäkring. Du som behörig beställare kan också beställa intygsmallen av oss.

Beställa intygsmall för försäkringsintyg

Har du som behörig handläggare återkommande behov av intyg till anställda eller studenter så kan du beställa en intygsmall från oss.

Så här beställer du en intygsmall

Du skickar din beställning till forsakringsbestallning@kammarkollegiet.se eller använder kontaktformuläret på denna sida.

De här uppgifterna behöver du skicka in:

  • Vilken försäkring du önskar mall till
  • Vilken högskola, universitet eller myndighet det gäller

Beställa försäkringsintyg

Du som är behörig handläggare kan också beställa enstaka försäkringsintyg utfärdat av oss. Tänk på att vara ute i god tid så att vi hinner utfärda försäkringsintyget i tid.

Så här beställer du ett försäkringsintyg

Du skickar din beställning till forsakringsbestallning@kammarkollegiet.se eller använder kontaktformuläret på denna sida.

De här uppgifterna behöver du skicka in:

  • Vilken typ av försäkring det gäller
  • Namn och födelsedata på den eller de som ska ha intyget
  • Vilken försäkringsperiod det gäller

Efter att du skickat in din beställning får du en bekräftelse på att vi tagit emot beställningen. Beställningen hanterar vi vanligtvis inom loppet av några dagar.

Beställa Grönt kort för fordon på resan

Du som ska använda ett fordon på en resa utomlands kan behöva ett Grönt kort för fordonet. Det gröna kortet är ett bevis på att ditt fordon är trafikförsäkrat och visar att din svenska trafikförsäkring gäller i alla andra länder inom gröna kort-systemet. Fordonet måste vara försäkrat hos oss.

Information om i vilka länder du behöver Grönt kort, Trafikförsäkringsföreningens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här beställer du ett Grönt kort

Skicka din beställning till forsakringsbestallning@kammarkollegiet.se

Det här uppgifterna behöver du skicka in:

  • Vilket fordon det gäller
  • Under vilken tidsperiod Gröna kortet ska gälla

Beställa intyg för verksamhet, skepp eller luftfartyg

Du som behörig handläggare på en myndighet kan beställa intyg för verksamheten från oss. Det kan till exempel handla om att ett skepp ska flyttas eller om flygplan ska flyga internationellt.

Så här beställer du ett intyg för verksamheten

Skicka din beställning till forsakringsbestallning@kammarkollegiet.se

Det här uppgifterna behöver du skicka in:

  • För vilken slags verksamhet, skepp eller luftfartyg intyget ska gälla
  • Under vilken tidsperiod intyget ska gälla
Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2023-10-26