William Friberg, upphandlare på Statens inköpscentral

Foto på William Friberg, upphandlare på Statens inköpscentral

William är utbildad jurist och arbetar som upphandlare vid Statens inköpscentral på Kammarkollegiet.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Jag kom i kontakt med Kammarkollegiet efter att jag tog juristexamen och letade efter jobb inom offentlig upphandling. Jag hade skrivit mitt examensarbete inom offentlig upphandling samt arbetat med offentlig upphandling på en kommun tidigare, varför nästa steg till Kammarkollegiet kändes perfekt.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Som upphandlare genomför jag bland annat förstudier där vi kartlägger marknaden och myndigheternas behov inom området. Sedan genomför vi upphandlingar utifrån gällande regelverk och förutsättningar för att tilldela de bäst lämpade leverantörerna ramavtal. Ramavtalen används sedan av många olika avropsberättigade myndigheter och andra organisationer i Sverige.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det bästa med Kammarkollegiet är arbetsuppgifterna som är väldigt intressanta och viktiga för samhället, samt mina kollegor som är väldigt kompetenta och hjälpsamma. Det är även roligt och utvecklande att snabbt ha fått mycket förtroende.

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Kammarkollegiet krossar många myter om hur det är att arbeta i offentlig sektor och jag tror att de flesta som är drivna och samhällsintresserade skulle trivas jättebra!

Lediga jobb

Vill du läsa mer om Statens inköpscentral?

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2022-05-12