Kakor på kammarkollegiet.se

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök hos oss.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller information om webbläsare med mera. Det finns två typer av kakor:

  • Den ena typen sparar en fil som ligger kvar på din dator. Filen används till exempel för att du lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån dina önskemål och intressen.
  • Den andra typen försvinner när du stänger webbläsaren. Under tiden du besöker vår webbplats lagras den temporärt i din dators minne. Ingen personlig information som till exempel namn eller mejladress sparas om dig.

Allmän information om kakor hos Post- och telestyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förstapartskakor

Vårt webbpubliceringsverktyg heter Sitevision Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och dessa kakor är sessionskakor som försvinner när du stänger ner din webbläsare.

Kakornas domän, namn, värde och utgångstid

Domän

Namn

Värde

Utgångstid

.sitevision.se

_gat

1

1 minut

.sitevision.se

_ga

GA1.2.1035865858.155...

1 minut

.sitevision.se

_gid

GA1.2.1814180252.155...

1 minut

kammarkollegiet.se

JSESSIONID

1A233A187B944B0FFAE3...

session

kammarkollegiet.se

SiteVisionLTM

!9R+aXzU36/IQNklykV8...

session

kammarkollegiet.se

_hjIncludedInSample

1

session


Analysverktyg för webbstatistik

Google Analytics (tredjepartskakor)

Vi använder Google Analytics för att förstå hur våra besökare använder webbplatsen. Verktyget samlar in anonymiserade användardata vilket är nödvändigt för att vi ska kunna utveckla vår webbplats och våra tjänster för våra besökare.

Kakornas domän, land och klassificering

Domän

Land

Klassificering

cdnjs.cloudflare.com


US


fonts.googleapis.com


US

Content (Google)

fonts.gstatic.com


US

Content (Google)

www.google-analytics.com


US

Disconnect (Google)

Piwik Pro

Kammarkollegiet.se använder Piwik pro för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Kakor för statistik hjälper oss att förstå hur besökaren integrerar med webbplatsen genom att anonymt samla in och rapportera information. Vårt syfte är att använda statistiken för att förbättra webbplatsen.

Den data som samlas in i Piwik pro är anonymiserad – det betyder att vi aldrig ska kunna identifiera en enskild individ. Vi delar heller aldrig med oss av denna data till tredje part. Alla tjänster som används för datainsamling driftas i miljöer som finns inom Sveriges gränser.

Kakor och kakornas syfte

Kaka

Syfte

Utgångstid

_pk_id

Sätter ett unikt slumpmässigt skapat ID. Kakan används för att identifiera om besökaren är unik eller inte.

13 månader

_pk_ses

Sparar kortvarigt data om besöket på webbplatsen.

30 minuter

_ppms_privacy

Sparar ditt val – om har du tackat ja eller nej till analytiska kakor.

12 månader

 

Analysverktyg för våra jobbannonser (tredjepartskakor)

Vi använder tjänsten Reachmee för att förstå hur våra besökare använder våra jobbannonser. Reachmee använder tjänsten Snowplow för att samla in och spara data. All data sparar Snowplow på servrar inom EU.

Vi använder tre olika kakor för detta:

  • _sp_id är en kaka som används för att kunna förstå hur våra besökare återkommer till våra jobbannonser. Cookien sparas i två år i webbläsaren om inte användaren tar bort den från webbläsaren.
  • _sp_ses är en kaka som används för att få statistik på hur besökarna använder våra jobbannonser. Kakan sparas i 30 minuter och raderas sedan från webbläsaren.
  • reftracker är en sessionskaka för att identifiera vilken webbsida som länkat in till våra jobbannonser och som hjälper oss att få statistik på vilka kanaler som leder till jobbansökningar. Den sparas fram till att användaren stänger ner sin webbläsare.

Vill du inte acceptera kakor?

Vill du inte acceptera kakor kan du ställa in din webbläsare så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller att du blir informerad varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Google Analytics på kammarkollegiet.se

Kammarkollegiet använder Google Analytics för att kunna rapportera statistik om våra kunders användande av digitala tjänster till EU-kommissionen, enligt EU-förordningen (EU) 2018/1724. Vi arbetar för att så snabbt som möjligt få till en fungerande koppling mellan vårt nya statistikverktyg och den europeiska SDG-servern som tar emot statistiken. De personuppgifter som samlas in i Google Analytics är IP-adresser, och dessa anonymiseras i tjänsten. Men eftersom själva anonymiseringen sker i Google Analytics betraktas det som att personuppgiftshanteringen sker av ett företag med säte i USA, vilket kan strida mot Schrems II-domen.

Läs vår nyhet Information till besökare på kammarkollegiet.se om Google Analytics som publicerades 2021-10-22

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2024-02-19