Catrin Fryklund, handläggare på Arvsfondsavdelningen

Foto på Catrin Fryklund, handläggare på Arvsfondsavdelningen

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Jag jobbade i civilsamhället och höll på med att skriva en ansökan till Allmänna Arvsfonden, när jag såg att man sökte nya handläggare. Jag tänkte att det skulle vara härligt att jobba på den sidan som delar ut pengar, istället för att hela tiden söka pengar. Jag var i ett läge när jag sökte jobb, men det var ändå otippat att jag hamnade just här.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Vi som är handläggare på Projektstödsenheten på Arvsfondsavdelningen bereder ansökningar, och följer projekten från start till slut. Det innebär att jag läser rätt så mycket, det är både ansökningar från föreningar och rapporter från projekt. Så skriver jag underlag till Arvsfondsdelegationen som fattar beslut. I beredningen inför ett beslut tar vi kontakt med referenspersoner som kan vara samarbetsorganisationer eller experter på ämnet.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det är mycket som är bra med Kammarkollegiet. Det är en arbetsgivare som månar om sina anställda, det är trevliga och engagerade kollegor och mycket fina lokaler.

Det bästa med mina arbetsuppgifter är jag är med i en process som utvecklar förutsättningar och faktiskt förbättrar livet för många. Ett Arvsfondsprojekt kan handla om i princip vad som helst så länge det är nyskapande och bra för någon av våra målgrupper (barn, unga och personer med funktionsnedsättning). Det innebär att man läser in sig på olika ämnen, att man lär sig lite om mycket. Att det är nyskapande innebär att man håller sig uppdaterad på samhällsutvecklingen. I vårt jobb möter vi många människor med stort hjärta och engagemang!

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Jag kan verkligen rekommendera Kammarkollegiet. Det är en redig arbetsgivare, en myndighet med många olika och intressanta uppdrag.

Lediga jobb

Vill du läsa mer om Arvsfondsavdelningen?

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2022-05-12