Larisa Serdioukova, jurist på Rättsavdelningen

Larisa Serdioukova, jurist på Rättsavdelningen

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Kammarkollegiet annonserade ut en juristtjänst som jag tyckte lät intressant. Det var ett helt nytt arbetsområde för mig och jag gillar utmaningar. Jag fick ett gott intryck av myndigheten under rekryteringsprocessen så det var lätt att bestämma mig när jag sedan blev erbjuden tjänsten.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Jag arbetar med olika rättsområden vilket innebär att en vanlig arbetsdag kan se olika ut för mig. Vissa dagar handlägger jag till exempel ansökningar om permutation av föreskrifter i ett stiftelse­förordnande eller gåvobrev, kontaktar stiftelser och föredrar ärenden för beslutsfattare.

Det är oerhört givande och lärorikt att arbeta med stiftelser. Det är en fin kombination av juridisk expertis och rådgivning där jag får hjälpa stiftelser att hitta bästa möjliga lösningar för ändring av deras föreskrifter. En bonus är att jag lär mig mycket på vägen om både stiftelsers och Sveriges historia och kulturarv.

Jag arbetar också med ansökningar om ersättning enligt resegarantilagen. Lagstiftningen på området är ganska färsk vilket innebär att myndighetens beslut och ställnings­taganden formar nuvarande praxis. Det är alltid lika spännande att få prövning av myndighetens beslut i domstolen. Dessutom medverkar jag i olika projekt och arbetsgrupper, där arbetet med lagändringsframställan och regeringsuppdrag ingår.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det bästa med Kammarkollegiet är självklart kollegor! Kunniga och drivna, trevliga och omtänksamma, lyhörda och prestigelösa, listan är lång. På Kammarkollegiet är det kollegor som skapar en god sammanhållning och trivsam atmosfär på arbetsplatsen. Ett gott samarbete kollegorna emellan är en viktig förutsättning att lyckas med de olika utmaningar som vi stöter på en vanlig arbetsdag. Målet är alltid att hjälpa och att vi tillsammans skapar lösningar är nog det bästa med mina arbetsuppgifter. Varje dag uppstår det nya frågor, nya perspektiv och dimensioner som gör mitt arbete roligt och spännande och som får mig att ständigt utvecklas inom juristyrket och som person.

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb som jurist på Kammarkollegiet?

Om du söker efter både professionell och personlig utveckling inom juristyrket med kunniga och engagerade kollegor i en modern myndighet med anor så är Kammarkollegiet ett givet val för dig. Tveka inte – sök!

Lediga jobb

Vill du läsa mer om Rättsavdelningen?

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2022-05-12