Medarbetare berättar

Ta reda på hur några av våra medarbetare upplever att det är att arbeta hos oss på Kammarkollegiet.

En blond kvinna står vid en vägg där det hänger två tavlor.

Anna Jildenhed, skadereglerare på Försäkringsavdelningen

Anna är utbildad socionom och har tidigare arbetat inom socialtjänst, Försäkringskassan och äldreomsorg. Nu arbetar hon som skadereglerare på Försäkringsavdelningen på Kammarkollegiet. Försäkringsavdelningens kontor ligger i Karlstad.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Det var en ren tillfällighet att jag såg annonsen på nätet om att Kammarkollegiet skulle få ett nytt uppdrag: att handlägga ersättning till personer som tvångssteriliserats i samband med könskorrigering. Eftersom jag vurmar starkt för HBTQ-frågor kände jag direkt att den tjänsten skulle passa mig! Jag visste ingenting om Kammarkollegiet sedan innan, men det som lockade mig var ju den aktuella tjänsten och att prova något nytt. En projektanställning på två år som krävde att jag sa upp mig från mitt dåvarande arbete, och det är ingenting jag ångrar! Jag trivs verkligen jättebra.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Nu är mitt ”specialuppdrag” avslutat och jag arbetar istället med att handlägga ansökningar gällande sjukvårdskostnader för utstationerade personer från Regeringskansliet och Sida vid ambassaderna runtom i världen, samt personskador för studenter. Mycket av mitt arbete består av att granska och handlägga ansökningar, begära in journaler från vårdinrättningar, betala ut ersättning och meddela beslut till de skadelidande.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Eftersom jag trivs bra med att arbeta med handläggning och typiska ”kontorsuppgifter” så tycker jag att det är skönt att man hinner mycket på en arbetsdag. Vi har bra rutiner och systemstöd som gör handläggningen effektiv – det är en tillfredställande känsla för mig.

Jag kan i stort sett planera mina egna dagar, och som småbarnsförälder passar det mig väldigt bra. Jag uppskattar Kammarkollegiet som arbetsgivare och jag tycker vi har roligt på jobbet tillsammans vilket ju är väldigt viktigt för att trivas!

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Det är en oerhört bra arbetsgivare och vill du ha utmanande och varierande arbetsuppgifter och dessutom ha roligt på jobbet så ska du absolut söka dig hit!

 

En man står utomhus och tittar leende in i kameran.

William Friberg, upphandlare på Statens inköpscentral

William är utbildad jurist och arbetar som upphandlare vid Statens inköpscentral på Kammarkollegiet.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Jag kom i kontakt med Kammarkollegiet efter att jag tog juristexamen och letade efter jobb inom offentlig upphandling. Jag hade skrivit mitt examensarbete inom offentlig upphandling samt arbetat med offentlig upphandling på en kommun tidigare, varför nästa steg till Kammarkollegiet kändes perfekt.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Som upphandlare genomför jag bland annat förstudier där vi kartlägger marknaden och myndigheternas behov inom området. Sedan genomför vi upphandlingar utifrån gällande regelverk och förutsättningar för att tilldela de bäst lämpade leverantörerna ramavtal. Ramavtalen används sedan av många olika avropsberättigade myndigheter och andra organisationer i Sverige.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det bästa med Kammarkollegiet är arbetsuppgifterna som är väldigt intressanta och viktiga för samhället, samt mina kollegor som är väldigt kompetenta och hjälpsamma. Det är även roligt och utvecklande att snabbt ha fått mycket förtroende.

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Kammarkollegiet krossar många myter om hur det är att arbeta i offentlig sektor och jag tror att de flesta som är drivna och samhällsintresserade skulle trivas jättebra!

 

Larisa Serdioukova, jurist på Rättsavdelningen

Leende kvinna i grå slöja och svart kavaj står utomhus.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Kammarkollegiet annonserade ut en juristtjänst som jag tyckte lät intressant. Det var ett helt nytt arbetsområde för mig och jag gillar utmaningar. Jag fick ett gott intryck av myndigheten under rekryteringsprocessen så det var lätt att bestämma mig när jag sedan blev erbjuden tjänsten.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Jag arbetar med olika rättsområden vilket innebär att en vanlig arbetsdag kan se olika ut för mig. Vissa dagar handlägger jag till exempel ansökningar om permutation av föreskrifter i ett stiftelse­förordnande eller gåvobrev, kontaktar stiftelser och föredrar ärenden för beslutsfattare.

Det är oerhört givande och lärorikt att arbeta med stiftelser. Det är en fin kombination av juridisk expertis och rådgivning där jag får hjälpa stiftelser att hitta bästa möjliga lösningar för ändring av deras föreskrifter. En bonus är att jag lär mig mycket på vägen om både stiftelsers och Sveriges historia och kulturarv.

Jag arbetar också med ansökningar om ersättning enligt resegarantilagen. Lagstiftningen på området är ganska färsk vilket innebär att myndighetens beslut och ställnings­taganden formar nuvarande praxis. Det är alltid lika spännande att få prövning av myndighetens beslut i domstolen. Dessutom medverkar jag i olika projekt och arbetsgrupper, där arbetet med lagändringsframställan och regeringsuppdrag ingår.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det bästa med Kammarkollegiet är självklart kollegor! Kunniga och drivna, trevliga och omtänksamma, lyhörda och prestigelösa, listan är lång. På Kammarkollegiet är det kollegor som skapar en god sammanhållning och trivsam atmosfär på arbetsplatsen. Ett gott samarbete kollegorna emellan är en viktig förutsättning att lyckas med de olika utmaningar som vi stöter på en vanlig arbetsdag. Målet är alltid att hjälpa och att vi tillsammans skapar lösningar är nog det bästa med mina arbetsuppgifter. Varje dag uppstår det nya frågor, nya perspektiv och dimensioner som gör mitt arbete roligt och spännande och som får mig att ständigt utvecklas inom juristyrket och som person.

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb som jurist på Kammarkollegiet?

Om du söker efter både professionell och personlig utveckling inom juristyrket med kunniga och engagerade kollegor i en modern myndighet med anor så är Kammarkollegiet ett givet val för dig. Tveka inte – sök!

 

Möt fler medarbetare

Denna webbsida uppdateras inom kort med fler medarbetarintervjuer.

Sidan senast uppdaterad: 2020-09-28