Medarbetare berättar

Ta reda på hur några av våra medarbetare upplever att det är att arbeta hos oss på Kammarkollegiet.

Kaneeza Lindh, redovisningsekonom på Kapitalförvaltningen

En ung kvinna med svart hår och svart tröja tittar leende in i kameran. Bakgrunden är ljus.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Jag jobbade som skatterevisor på Skatteverket och kände att jag ville jobba mer med redovisning. Jag såg då av en slump jobbannonsen som redovisningsekonom på Linkedin. Jag hade inte hört talas om Kammarkollegiet tidigare men tyckte att tjänsten lät intressant och sökte. Det har jag inte ångrat!

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Jag sköter redovisningen för cirka 70 stiftelser i olika storlekar. Arbetsuppgifterna är varierande som till exempel kundkontakt via telefon/mail, bokföring av fakturor, avstämningar, rapportering till kunder, kontakt med revisorer vid bokslut, årsbokslut och inkomstdeklaration.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det bästa med Kammarkollegiet är att det är en bra arbetsgivare som ger möjlighet till en bra balans mellan arbetsliv och privatliv, eftersom man har möjlighet att påverka sin arbetsdag. Och så har jag jättebra arbetskollegor! Arbetsuppgifterna är väldigt varierande, vilket jag trivs med.

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Jag tycker att Kammarkollegiet är en jättebra arbetsgivare och för den som vill finns det möjligheter att utvecklas inom organisationen.

 

Anna Jildenhed, skadereglerare på Försäkringsavdelningen

En ung kvinna med blont hår och svart tröja ler mot kameran. Hon står framför en blågrå vägg där det hänger en färgglad tavla.

Anna är utbildad socionom och har tidigare arbetat inom socialtjänst, Försäkringskassan och äldreomsorg. Nu arbetar hon som skadereglerare på Försäkringsavdelningen på Kammarkollegiet. Försäkringsavdelningens kontor ligger i Karlstad.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Det var en ren tillfällighet att jag såg annonsen på nätet om att Kammarkollegiet skulle få ett nytt uppdrag: att handlägga ersättning till personer som tvångssteriliserats i samband med könskorrigering. Eftersom jag vurmar starkt för HBTQ-frågor kände jag direkt att den tjänsten skulle passa mig! Jag visste ingenting om Kammarkollegiet sedan innan, men det som lockade mig var ju den aktuella tjänsten och att prova något nytt. En projektanställning på två år som krävde att jag sa upp mig från mitt dåvarande arbete, och det är ingenting jag ångrar! Jag trivs verkligen jättebra.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Nu är mitt ”specialuppdrag” avslutat och jag arbetar istället med att handlägga ansökningar gällande sjukvårdskostnader för utstationerade personer från Regeringskansliet och Sida vid ambassaderna runtom i världen, samt personskador för studenter. Mycket av mitt arbete består av att granska och handlägga ansökningar, begära in journaler från vårdinrättningar, betala ut ersättning och meddela beslut till de skadelidande.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Eftersom jag trivs bra med att arbeta med handläggning och typiska ”kontorsuppgifter” så tycker jag att det är skönt att man hinner mycket på en arbetsdag. Vi har bra rutiner och systemstöd som gör handläggningen effektiv – det är en tillfredställande känsla för mig.

Jag kan i stort sett planera mina egna dagar, och som småbarnsförälder passar det mig väldigt bra. Jag uppskattar Kammarkollegiet som arbetsgivare och jag tycker vi har roligt på jobbet tillsammans vilket ju är väldigt viktigt för att trivas!

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Det är en oerhört bra arbetsgivare och vill du ha utmanande och varierande arbetsuppgifter och dessutom ha roligt på jobbet så ska du absolut söka dig hit!


William Friberg, upphandlare på Statens inköpscentral

En man står utomhus och tittar leende in i kameran.

William är utbildad jurist och arbetar som upphandlare vid Statens inköpscentral på Kammarkollegiet.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Jag kom i kontakt med Kammarkollegiet efter att jag tog juristexamen och letade efter jobb inom offentlig upphandling. Jag hade skrivit mitt examensarbete inom offentlig upphandling samt arbetat med offentlig upphandling på en kommun tidigare, varför nästa steg till Kammarkollegiet kändes perfekt.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Som upphandlare genomför jag bland annat förstudier där vi kartlägger marknaden och myndigheternas behov inom området. Sedan genomför vi upphandlingar utifrån gällande regelverk och förutsättningar för att tilldela de bäst lämpade leverantörerna ramavtal. Ramavtalen används sedan av många olika avropsberättigade myndigheter och andra organisationer i Sverige.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det bästa med Kammarkollegiet är arbetsuppgifterna som är väldigt intressanta och viktiga för samhället, samt mina kollegor som är väldigt kompetenta och hjälpsamma. Det är även roligt och utvecklande att snabbt ha fått mycket förtroende.

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Kammarkollegiet krossar många myter om hur det är att arbeta i offentlig sektor och jag tror att de flesta som är drivna och samhällsintresserade skulle trivas jättebra!


Larisa Serdioukova, jurist på Rättsavdelningen

Leende kvinna i grå slöja och svart kavaj står utomhus.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Kammarkollegiet annonserade ut en juristtjänst som jag tyckte lät intressant. Det var ett helt nytt arbetsområde för mig och jag gillar utmaningar. Jag fick ett gott intryck av myndigheten under rekryteringsprocessen så det var lätt att bestämma mig när jag sedan blev erbjuden tjänsten.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Jag arbetar med olika rättsområden vilket innebär att en vanlig arbetsdag kan se olika ut för mig. Vissa dagar handlägger jag till exempel ansökningar om permutation av föreskrifter i ett stiftelse­förordnande eller gåvobrev, kontaktar stiftelser och föredrar ärenden för beslutsfattare.

Det är oerhört givande och lärorikt att arbeta med stiftelser. Det är en fin kombination av juridisk expertis och rådgivning där jag får hjälpa stiftelser att hitta bästa möjliga lösningar för ändring av deras föreskrifter. En bonus är att jag lär mig mycket på vägen om både stiftelsers och Sveriges historia och kulturarv.

Jag arbetar också med ansökningar om ersättning enligt resegarantilagen. Lagstiftningen på området är ganska färsk vilket innebär att myndighetens beslut och ställnings­taganden formar nuvarande praxis. Det är alltid lika spännande att få prövning av myndighetens beslut i domstolen. Dessutom medverkar jag i olika projekt och arbetsgrupper, där arbetet med lagändringsframställan och regeringsuppdrag ingår.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det bästa med Kammarkollegiet är självklart kollegor! Kunniga och drivna, trevliga och omtänksamma, lyhörda och prestigelösa, listan är lång. På Kammarkollegiet är det kollegor som skapar en god sammanhållning och trivsam atmosfär på arbetsplatsen. Ett gott samarbete kollegorna emellan är en viktig förutsättning att lyckas med de olika utmaningar som vi stöter på en vanlig arbetsdag. Målet är alltid att hjälpa och att vi tillsammans skapar lösningar är nog det bästa med mina arbetsuppgifter. Varje dag uppstår det nya frågor, nya perspektiv och dimensioner som gör mitt arbete roligt och spännande och som får mig att ständigt utvecklas inom juristyrket och som person.

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb som jurist på Kammarkollegiet?

Om du söker efter både professionell och personlig utveckling inom juristyrket med kunniga och engagerade kollegor i en modern myndighet med anor så är Kammarkollegiet ett givet val för dig. Tveka inte – sök!

 

Catrin Fryklund, handläggare på Arvsfondsavdelningen

En medelålders kvinna tittar in i kameran. Hon står utomhus vid vatten.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Jag jobbade i civilsamhället och höll på med att skriva en ansökan till Allmänna Arvsfonden, när jag såg att man sökte nya handläggare. Jag tänkte att det skulle vara härligt att jobba på den sidan som delar ut pengar, istället för att hela tiden söka pengar. Jag var i ett läge när jag sökte jobb, men det var ändå otippat att jag hamnade just här.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Vi som är handläggare på Projektstödsenheten på Arvsfondsavdelningen bereder ansökningar, och följer projekten från start till slut. Det innebär att jag läser rätt så mycket, det är både ansökningar från föreningar och rapporter från projekt. Så skriver jag underlag till Arvsfondsdelegationen som fattar beslut. I beredningen inför ett beslut tar vi kontakt med referenspersoner som kan vara samarbetsorganisationer eller experter på ämnet.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det är mycket som är bra med Kammarkollegiet. Det är en arbetsgivare som månar om sina anställda, det är trevliga och engagerade kollegor och mycket fina lokaler.

Det bästa med mina arbetsuppgifter är jag är med i en process som utvecklar förutsättningar och faktiskt förbättrar livet för många. Ett Arvsfondsprojekt kan handla om i princip vad som helst så länge det är nyskapande och bra för någon av våra målgrupper (barn, unga och personer med funktionsnedsättning). Det innebär att man läser in sig på olika ämnen, att man lär sig lite om mycket. Att det är nyskapande innebär att man håller sig uppdaterad på samhällsutvecklingen. I vårt jobb möter vi många människor med stort hjärta och engagemang!

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Jag kan verkligen rekommendera Kammarkollegiet. Det är en redig arbetsgivare, en myndighet med många olika och intressanta uppdrag.

Mattias Landin, kommunikatör på Kommunikationsavdelningen

mattias

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Jag såg att Kammarkollegiet sökte en mångsidig kommunikatör som skulle arbeta med att stärka kommunikationen både för Kammarkollegiet och för Allmänna arvsfonden. Det lät som en spännande tjänst och det var därför jag sökte jobbet.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Det jag gillar med mitt jobb är att dagarna ofta ser väldigt olika ut. Som kommunikatör tycker jag att det är kul och lärorikt att få vara delaktig i många olika verksamheter. På Kammarkollegiet handlar det om intern och extern kommunikation och då är mitt huvudsakliga fokus vår webbplats kammarkollegiet.se och vårt intranät. För Allmänna arvsfondens del är jag delaktig i marknadsföringen för projekt som ska stärka barn och ungas psykiska hälsa samt projekt som riktar sig till äldre med funktionsnedsättning. Det är verkligen kul att få lov att jobba mot så många olika målgrupper!

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Det allra bästa är självklart alla mina kunniga, engagerade och trevliga kollegor. Kammarkollegiet har så många olika regeringsuppdrag inom vitt skilda områden vilket resulterar i en stimulerande arbetsmiljö. Jag uppskattar att vi vågar prova nya idéer och att kollegiet har en uttalad ambition att ta vara på digitaliseringens möjligheter. En annan sak jag gillar är att Kammarkollegiet är en arbetsgivare som bryr sig om mig som anställd. Till exempel så har jag en ”livsvårdstimme” varje vecka som jag själv bestämmer över, och vi har även en aktiv HR-avdelning som arbetar internt med våra verksamheter för att effektivisera och öka samhörigheten.

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Jag tycker att det är självklart att du ska söka ett jobb på Kammarkollegiet. Det är en inspirerande myndighet att jobba för och en väldigt rolig arbetsplats!

 

André Thomsen, upphandlingsjurist på Statens inköpscentral


Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Jag kom i kontakt med Kammarkollegiet när jag jobbade på Region Stockholm, dels med anledning av ett tolkärende men även i samband med ett avrop från ett av Statens inköpscentrals ramavtal.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

En vanlig arbetsdag är svår att beskriva eftersom man som upphandlingsjurist på Statens inköpscentral har många olika arbetsuppgifter. Vanligt förekommande uppgifter är exempelvis rådgivning till våra upphandlare och förvaltare samt i vissa fall till våra kundmyndigheter. Rådgivningen kan röra avtalstolkning eller utformning av upphandlingsunderlag. Vidare arbetar vi allt som oftast med överprövningar och utreder framförallt upphandlingsrättsliga frågor som dyker upp i den löpande verksamheten.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

En av de största fördelarna i min mening är att du ges stor frihet och förtroende att utföra din arbetsuppgifter. På Kammarkollegiet ges du möjlighet att hitta egna/kreativa lösningar och det är givande att det finns en sån bredd på arbetsuppgifter.

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Om man vill arbeta med upphandlings- och avtalsjuridik finns det nog få arbetsplatser där upphandlingsjuridiken står i centrum som på Kammarkollegiet. Vidare innebär möjligheten att arbeta med processföring i samtliga instanser att du ges en chans att driva rättsutvecklingen framåt. Om du är en upphandlingsnörd så tror jag du kommer stormtrivas!

Lediga jobb

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Här hittar du våra lediga jobb

Sidan senast uppdaterad: 2021-04-20