Förläng din registrering som utbildad tolk

En registrering som utbildad tolk gäller i fem år och går ut vid halv- eller helårsskiftet.

Ansökan om förlängning - hösten 2023

Nu är ansökan öppen för förlängning som utbildad tolk. Ansökan är öppen för dig som har en registrering som löper ut 31 december 2023. När du använder e‑tjänsten behöver du ha tillgång till en svensk e‑legitimation. Ansökningsperioden är öppen till och med den 31 december 2023.

Saknar du e-legitimation? Skicka då in din ansökan genom att välja att ansöka utan e-legitimation Länk till annan webbplats..

Ansökningsperioden är öppen till och med den 31 december 2023.

Min sida med din ansökan

Om du ansökt med e-legitimation hittar du din inskickade ansökan och eventuella bilagor under Min sida. Du loggar in med din svenska e-legitimation.

Är du osäker på när din registrering går ut?

När din registrering är på väg att löpa ut skickar vi dig en påminnelse per e-post. Om du fått en påminnelse är det dags att ansöka om förlängning. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Du kan kontakta oss via e-post: tot@kammarkollegiet.se

Handläggningstid

Vi handlägger din ansökan inom en månad från det att din ansökan är komplett. När du har fått din registrering förlängd kan du beställa ett nytt behörighetskort.

Behörighetskort

Behörighetskort för tolk med registrerad utbildning har samma giltighetstid som registreringen. Om du lämnar in din ansökan om förlängning i god tid hinner du, när du har fått din registrering förlängd, beställa ett nytt behörighetskort innan det gamla löper ut.

Vill du registrera dig som utbildad tolk för flera språk?

Om du vill registrera dig som utbildad tolk i flera språk ska du fylla i en ansökan per språk.

Ansök om registrering som utbildad tolk

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2023-09-26