Anna Jildenhed, skadereglerare på Försäkringsavdelningen

Foto på Anna Jildenhed, skadereglerare på Försäkringsavdelningen

Anna är utbildad socionom och har tidigare arbetat inom socialtjänst, Försäkringskassan och äldreomsorg. Nu arbetar hon som skadereglerare på Försäkringsavdelningen på Kammarkollegiet. Försäkringsavdelningens kontor ligger i Karlstad.

Hur kom du i kontakt med Kammarkollegiet?

Det var en ren tillfällighet att jag såg annonsen på nätet om att Kammarkollegiet skulle få ett nytt uppdrag: att handlägga ersättning till personer som tvångssteriliserats i samband med könskorrigering. Eftersom jag vurmar starkt för HBTQ-frågor kände jag direkt att den tjänsten skulle passa mig! Jag visste ingenting om Kammarkollegiet sedan innan, men det som lockade mig var ju den aktuella tjänsten och att prova något nytt. En projektanställning på två år som krävde att jag sa upp mig från mitt dåvarande arbete, och det är ingenting jag ångrar! Jag trivs verkligen jättebra.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

Nu är mitt ”specialuppdrag” avslutat och jag arbetar istället med att handlägga ansökningar gällande sjukvårdskostnader för utstationerade personer från Regeringskansliet och Sida vid ambassaderna runtom i världen, samt personskador för studenter. Mycket av mitt arbete består av att granska och handlägga ansökningar, begära in journaler från vårdinrättningar, betala ut ersättning och meddela beslut till de skadelidande.

Vad är det bästa med Kammarkollegiet och dina arbetsuppgifter?

Eftersom jag trivs bra med att arbeta med handläggning och typiska ”kontorsuppgifter” så tycker jag att det är skönt att man hinner mycket på en arbetsdag. Vi har bra rutiner och systemstöd som gör handläggningen effektiv – det är en tillfredställande känsla för mig.

Jag kan i stort sett planera mina egna dagar, och som småbarnsförälder passar det mig väldigt bra. Jag uppskattar Kammarkollegiet som arbetsgivare och jag tycker vi har roligt på jobbet tillsammans vilket ju är väldigt viktigt för att trivas!

Vad vill du säga till dem som funderar på att söka jobb på Kammarkollegiet?

Det är en oerhört bra arbetsgivare och vill du ha utmanande och varierande arbetsuppgifter och dessutom ha roligt på jobbet så ska du absolut söka dig hit!

Lediga jobb

Vill du läsa mer om Försäkringsavdelningen?

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan senast uppdaterad: 2022-05-12