• Start
  • Aktuellt
  • Statsbidrag för säkerhetshöjande åtgärder: Myndigheten för stöd till trossamfund är ansvarig myndighet från 2024

Statsbidrag för säkerhetshöjande åtgärder: Myndigheten för stöd till trossamfund är ansvarig myndighet från 2024

17 januari 2024

Regeringen har beslutat att ändra förordningen om statsbidrag för säkerhetshöjande åtgärder till organisationer inom det civila samhället. Det innebär bland annat att handläggningen av bidraget flyttar från Kammarkollegiet till Myndigheten för stöd till trossamfund.

Ansökningar om bidrag för säkerhetshöjande åtgärder görs från 1 januari 2024 hos Myndigheten för stöd till trossamfund. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Om en organisation har beviljats statsbidrag för säkerhetshöjande åtgärder före 2024 ska denna organisation redovisa hur pengarna har använts till Kammarkollegiet.

Läs mer här om statsbidraget för säkerhetshöjande åtgärder.