Viltvårdsavgift och Viltvårdsfonden

Vi har i uppdrag att förvalta viltvårdsavgifterna. Du betalar för ett statligt jaktkort via Jägarregistret hos Naturvårdsverket. Regeringen bestämmer hur Viltvårdsfondens medel ska användas och beslutar årligen om vilka bidrag som ska lämnas till organisationer och myndigheter som jobbar med jakt, vilt och naturvård.

Viltvårdsfonden inrättades 1938 (då kallad Jaktvårdsfonden) av medel från inbetalade viltvårdsavgifter. Den som jagar ska enligt lag betala en viltvårdsavgift på 300 kr och avgiften gäller för ett jaktår.

Vi på Kammarkollegiet ansvarar för fondens förvaltning, vilket i praktiken betyder att vi ansvarar för fondens in- och utbetalningar.

2020-07-30 angående tryckfel på de statliga jaktkorten

Vi får just nu många telefonsamtal och e-post om olika problem med de statliga jaktkorten. Jägarregistret på Naturvårdsverket, som hanterar administrationen av jaktkorten, informerar om att de upptäckt tryckfel på årets utskick. Därför trycks jaktkorten om och du som jägare kommer att få ditt korrekta jaktkort senast 20 augusti. Har du frågor ska du vända dig till Naturvårdsverket, på deras webbplats finns aktuell information om hanteringen av de feltryckta jaktkortenlänk till annan webbplats.

Vill du betala statligt jaktkort?

Du betalar avgiften via Jägarregistret på Naturvårdsverkets webbplats.

Betala statligt jaktkort på Naturvårdsverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan senast uppdaterad: 2020-07-30